FunDeg Movement

Walking football

Wat is walking football

VOETBAL VOOR vrouwelijke en mannelijke 55-PLUSSERS

Wandelvoetbal? Ik ben toch niet gek! Ik fiets nog, wandel regelmatig een flink stuk en nu WANDELVOETBAL?

Tegen de jeugd zeggen wij vaak "je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen"! Maar dat geldt ook voor senioren, zowel voor vrouwen als voor mannen.

Bij wandelvoetbal gaat het niet om slidings te maken, een correcte tackel uit te voeren of de tegenstander voorbij te sprinten. NEE!! Bij wandelvoetbal gaat het om bewegen, om reflexi, om evenwicht en dan op het niveau dat jij aan kunt! Bij wandelvoetbal gaat het ook om het onderlinge contact en waardering.

De KNVB is eerder gestart met walking football bij de betaald voetbalorganisaties, mede op verzoek van oud-spelers, zoals Sjaak Swart, Willy en René v.d. Kerkhoff en anderen. Inmiddels heeft ook de amateurtak van de KNVB deze tak van sport omarmd. In het noorden van het land zijn er heuse walking footballcompetities.

Walking football wordt gespeeld op een kwart speelveld onder deskundige begeleiding.

De doelstelling van walking football is om iedereen naar eigen vermogen te laten sporten met voetbal als hoofdmoot.


Voor wie is walking football bedoeld

Walking football is speciaal ontwikkeld voor oud voetballers, die nog graag een balletje willen trappen. Maar ook niet voetballers, die nog graag actief bezig willen zijn, kunnen hieraan deelnemen. Ook voor vrouwen staat het walking football open.

Er kan zelfs in gemengde teams worden getraind/gespeeld.

Walking football is uitermate geschikt voor opa's en oma's die hun kinderen en kleinkinderen willen laten zien, dat zij nog voldoende fit zijn om tegen een balletje te trappen.

Je hoeft geen lid te zijn van VV Hellas en je hoeft niet in Klimmen-Ransdaal of de gemente Voerendaal te wonen.
Iedereen is welkom.

Informatie kun je inwinnen bij Funs Deguelle van FunDeg Movement (06-13684657) of bij Jac Senden van VV Hellas (06-11098058).

Een vrijblijvend bezoek aan de training op woensdagochtend is ook mogelijk.

© 2014 F. Deguelle